Wat is de hoogte van de borg voor mijn afvaltransport?
Met deze Regelhulp kunt u berekenen hoe hoog de financiële zekerheid (borg) dient te zijn conform de Europese Verordening Overbrenging Afvalstoffen (EVOA).

Als ondernemers afval willen uitvoeren, invoeren of door een EU-lidstaat willen vervoeren, moeten ze zich houden aan de Europese voorschriften voor het vervoer van afval, de EVOA.

Voor overbrengingen van afval in het kader van de EVOA dient een financiële zekerheid te worden gesteld jegens de autoriteit van verzending. De hoogte van de financiële zekerheid is opgebouwd uit 3 verschillende kosten: de verwerkingskosten, opslagkosten en transportkosten.

Door de velden in te vullen, wordt onderaan berekend wat de totale kosten per ton zijn. Daarnaast kunt u op basis van het maximale tonnage wat tegelijkertijd in overbrenging is bereken hoe hoog de financiële zekerheid moet zijn.
Afvaltransport procedures
Er bestaan drie Regelhulpen ten aanzien van afvaltransport.
- [Afval](https://regelhulpenvoorbedrijven.nl/afval/)transport procedure: U kunt met deze Regelhulp kunt u bekijken welke procedure voor uw transport geldt.
- [Borgtool](https://regelhulpenvoorbedrijven.nl/borgtool/): Middels het schema in de borgtool kunt u berekenen hoe hoog de financiële zekerheid (borg) dient te zijn conform de Regeling overbrenging afvalstoffen.
- [Digital Notification Advisor DNA Tool](https://regelhulpenvoorbedrijven.nl/dna/): De DNA tool is een online programma waarmee u digitaal een Nederlands-, Engels- of Duitstalig kennisgevingsdocument en vervoersdocument kunt invullen en afdrukken.
# Privacyverklaring

Deze tool is mede ontwikkeld door het [Kenniscentrum Regelhulpen](https://www.digitaleoverheid.nl/voorzieningen/overige-voorzieningen/regelhulpen) van [RVO](https://www.rvo.nl).

Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer over ons [privacybeleid](https://www.rvo.nl/over-ons/privacy).
# Toegankelijkheid Regelhulpen voor bedrijven

Wij willen dat iedereen onze website kan gebruiken, op welk apparaat dan ook.
Komt u toch een pagina tegen die niet toegankelijk is? Dan kunt u dit aan ons
melden.

## Wat is een toegankelijke website?

Een toegankelijke website is voor iedereen goed te gebruiken. Overheidssites
moeten voldoen aan toegankelijkheidseisen. Dit staat in het Tijdelijk besluit digitale
toegankelijkheid overheid. Ook moeten overheidssites verantwoordelijkheid afleggen
in een gepubliceerde toegankelijkheidsverklaring.

## Toegankelijkheidsverklaring

[![Toegankelijkheidsverklaring](https://www.toegankelijkheidsverklaring.nl/files/verklaring/label/3d33fa57af92d2148e96e2ee72c2e22b.6723.svg)](https://www.toegankelijkheidsverklaring.nl/register/6723)

## Maatregelen toegankelijkheid

Wij zorgen voor een goede toegankelijkheid door diverse maatregelen binnen onze
(dagelijkse) processen:
- Toegankelijkheid is onderdeel van alle stappen in het ontwerp-, bouw- en redactionele
proces van onze website.
- Onafhankelijke deskundigen testen (onderdelen van) de website regelmatig op
toegankelijkheid. Zij onderzoeken functioneel-technische en redactionele onderdelen.
Gevonden problemen lossen wij duurzaam op.
- Onze medewerkers houden hun kennis over toegankelijkheid op peil en passen dit toe waar
nodig.

## Problemen met toegankelijkheid melden

Heeft u vragen of opmerkingen? Of wilt u een pagina gebruiken die niet toegankelijk
blijkt? Stuur dan een e-mail naar [toegankelijkheid@rvo.nl](mailto:toegankelijkheid@rvo.nl).
# Disclaimer

De Inspectie Leefomgeving en Transport streeft naar correcte en actuele informatie op deze site, maar kan niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop zij wordt ontvangen, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Daarom kunt u aan de informatie op deze pagina's geen rechten ontlenen. De Inspectie Leefomgeving en Transport aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van onjuistheden en/of gedateerde informatie. Binnen deze website zijn ook zoveel mogelijk relevante externe links opgenomen. De Inspectie Leefomgeving en Transport is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de sites waarnaar wordt verwezen. Informatie van deze site mag worden overgenomen, mits met bronvermelding.