Welke procedure geldt voor mijn afvaltransport?
U kunt met deze adviesmodule bekijken welke procedure voor uw transport geldt. Als ondernemers afval willen uitvoeren, invoeren of door een EU-lidstaat willen vervoeren, moeten ze zich houden aan de Europese voorschriften voor het vervoer van afval, de Europese Verordening Overbrenging Afvalstoffen (EVOA).

Afhankelijk van de landen die betrokken zijn bij het afvaltransport, de afvalstoffen en de wijze waarop deze verwerkt worden, is een afvaltransport volgens de Europese Verordening Overbrenging Afvalstoffen (EVOA) al dan niet toegestaan of gelden er verschillende procedure.
Afvaltransport procedures
Er bestaan drie Regelhulpen ten aanzien van afvaltransport.
- [Afval](https://regelhulpenvoorbedrijven.nl/afval/)transport procedure: U kunt met deze Regelhulp kunt u bekijken welke procedure voor uw transport geldt.
- [Borgtool](https://regelhulpenvoorbedrijven.nl/borgtool/): Middels het schema in de borgtool kunt u berekenen hoe hoog de financiële zekerheid (borg) dient te zijn conform de Regeling overbrenging afvalstoffen.
- [Digital Notification Advisor DNA Tool](https://regelhulpenvoorbedrijven.nl/dna/): De DNA tool is een online programma waarmee u digitaal een Nederlands-, Engels- of Duitstalige kennisgevingsdocument en vervoersdocument kunt invullen en afdrukken.
# Privacyverklaring

Deze tool is mede ontwikkeld door het [Kenniscentrum Regelhulpen](https://www.digitaleoverheid.nl/voorzieningen/overige-voorzieningen/regelhulpen/) van [RVO](https://www.rvo.nl/).

Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer over ons [privacybeleid](https://www.rvo.nl/over-ons/privacy).