Wat is de hoogte van de borg voor mijn afvaltransport?
Met deze Regelhulp kunt u berekenen hoe hoog de financiële zekerheid (borg) dient te zijn conform de Europese Verordening Overbrenging Afvalstoffen (EVOA).

Als ondernemers afval willen uitvoeren, invoeren of door een EU-lidstaat willen vervoeren, moeten ze zich houden aan de Europese voorschriften voor het vervoer van afval, de EVOA.

Voor overbrengingen van afval in het kader van de EVOA dient een financiële zekerheid te worden gesteld jegens de autoriteit van verzending. De hoogte van de financiële zekerheid is opgebouwd uit 3 verschillende kosten: de verwerkingskosten, opslagkosten en transportkosten.

Door de velden in te vullen, wordt onderaan berekend wat de totale kosten per ton zijn. Daarnaast kunt u op basis van het maximale tonnage wat tegelijkertijd in overbrenging is bereken hoe hoog de financiële zekerheid moet zijn.
Afvaltransport procedures
Er bestaan drie Regelhulpen ten aanzien van afvaltransport.
- [Afval](https://regelhulpenvoorbedrijven.nl/afval/)transport procedure: U kunt met deze Regelhulp kunt u bekijken welke procedure voor uw transport geldt.
- [Borgtool](https://regelhulpenvoorbedrijven.nl/borgtool/): Middels het schema in de borgtool kunt u berekenen hoe hoog de financiële zekerheid (borg) dient te zijn conform de Regeling overbrenging afvalstoffen.
- [Digital Notification Advisor DNA Tool](https://regelhulpenvoorbedrijven.nl/dna/): De DNA tool is een online programma waarmee u digitaal een Nederlands-, Engels- of Duitstalige kennisgevingsdocument en vervoersdocument kunt invullen en afdrukken.
# Privacyverklaring

Deze tool is mede ontwikkeld door het [Kenniscentrum Regelhulpen](https://www.digitaleoverheid.nl/voorzieningen/overige-voorzieningen/regelhulpen) van [RVO](https://www.rvo.nl).

Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer over ons [privacybeleid](https://www.rvo.nl/over-ons/privacy).