Kennisgevingsdocument Digital Notification Advisor (DNA) aanmaken en afdrukken?
Met deze Regelhulp kunt u digitaal een Nederlands-, Engels- of Duitstalige kennisgevingsdocument en vervoersdocument invullen en afdrukken . Om het aanvragen van EVOA-kennisgevingen voor u te vereenvoudigen is de Digital Notification Advisor (DNA) ontwikkeld.

Als ondernemers afval willen uitvoeren, invoeren of door een EU-lidstaat willen vervoeren, moeten ze zich houden aan de Europese voorschriften voor het vervoer van afval, de EVOA.
Afvaltransport procedures
Er bestaan drie Regelhulpen ten aanzien van afvaltransport.
- [Afval](https://regelhulpenvoorbedrijven.nl/afval/)transport procedure: U kunt met deze Regelhulp kunt u bekijken welke procedure voor uw transport geldt.
- [Borgtool](https://regelhulpenvoorbedrijven.nl/borgtool/): Middels het schema in de borgtool kunt u berekenen hoe hoog de financiële zekerheid (borg) dient te zijn conform de Regeling overbrenging afvalstoffen.
- [Digital Notification Advisor DNA Tool](https://regelhulpenvoorbedrijven.nl/dna/): De DNA tool is een online programma waarmee u digitaal een Nederlands-, Engels- of Duitstalige kennisgevingsdocument en vervoersdocument kunt invullen en afdrukken.
# Privacyverklaring

Deze tool is mede ontwikkeld door het [Kenniscentrum Regelhulpen](https://www.digitaleoverheid.nl/voorzieningen/overige-voorzieningen/regelhulpen/) van [RVO](https://www.rvo.nl/).

Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer over ons [privacybeleid](https://www.rvo.nl/over-ons/privacy).